Kalandkönyv: “A 16-os szoba”

Üdvözlök Minden Kedves Játékost.

Elsőként ejtsünk néhány szót arról, hogy milyen játék is ez.

Ez egy szöveges kalandjáték, más néven egyszerűsített szerepjáték. Szemben a klasszikus végtelen-variációjú ősatyával, a szöveges kalandjátékban felkínált opciókból kell választani, és ezek segítségével haladunk előre a történetben. A lehetséges útvonalak több százra rúgnak.

AMIRE SZÜKSÉGED LESZ AZ PAPÍR ÉS CERUZA!!!!
Tárgyakat fogsz találni, sok más információval egyetemben, valamint különféle kódokat. Ezeket fel kell jegyezned, különösen a tárgyak számát. Ezek formátuma egyszerű lesz, pl. IN6, vagy IN78.
Mikor használni szeretnéd az egyiket, akkor egy mező fogja felkínálni a használat lehetőségét, de neked kell kitalálnod, melyik tárgy lesz az. (Jelenleg tanulási fázisban van nálam a sütik készítése, mellyel ezeket a dolgokat majd egyszerűsítem, de az még odébb lesz.)

VIGYÁZAT! Az oldalt NEM SZABAD frissíteni, sem bezárni, amíg nem vittük végig az adott részt. (A teljes történet három részre van bontva).

Ha meghalsz, akkor elölről kell kezdened az adott harmadot, de nem kell megijedni: az egész úgy van strukturálva, hogy az elejétől addig a pontig, ahol meghaltál, két három perc alatt visszajuthatsz. Érdemes felírni az útvonalat.

Az első történetet tekintsük bemutatónak, tesztnek. Nekem is tanulás, nektek is szórakozás. Amennyiben hibát találsz, kérlek jelezd felém, és amint tudom javítom. A jövőben tervezek még kalandkönyveket, különféle témákban és nehézséggel. Remélem a mostani játék jól sikerült, hogy elég inspirációm legyen a következőre, vagy más típusú játékokra. Ötletem mint égen a csillag, de még sokat kell tanulnom és gyakorolnom a programozást. E játék elkészítése kiváló lehetőséget nyújtott a gyakorlásra.

A játék Silent Hill stílusú, melynek hatalmas rajongója vagyok. Ez ki akart jönni belőlem már, de nagyon :)

Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok első játékomhoz.

Üdvözlettel Leslie P. Knox

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *