“A 16-os szoba” 1. rész

Játékmenü.
Tárgylista:1.

Életed teljesen hétköznapinak mondható: egy étterem helyettes üzletvezetője vagy. A főnök hosszú szabadságát tölti Thaiföldön, és rád zúdult minden felelősség, mellyel az első héten megszenvedtél, de végül a dolgok a helyükre kerültek. Embereid kedvelnek, a vendégek szintén, az étterem forgalmas, az üzlet virágzik. Mindössze erre, és a nevedre emlékszel… de arra már nem, hogy miért jöttél ide ahol vagy egyáltalán.

Lesodródtál az útról, nekiütköztél egy fának és megfejelted a kormányt. Talán átmeneti emlékezetkiesés? Megesik, egyik emberednek szintén volt egy autóbalesete, és hetekig tartott, mire minden emléke visszatért. Reméled, hogy a te esetedben nem lesz ilyen hosszú idő. Első dolgod megnézni magad, hogy rendben vagy-e. Úgy találod igen, bár a fejed sajog egy kicsit. A kocsi motorházteteje felgyűrődött, alóla gőz száll minden irányba. Tehát a hűtőrendszer megsérült, és a víz a forró motortérbe ömlött. Kiszállsz a kocsiból, hogy megnézd mi okozhatta a balesetet… ugyanis erre sem emlékszel. Ismét visszatér a kérdés, hogy miért jöttél erre… ide…
a ködbe …Nappal van, körös körül öreg fákat látsz, de csak a legközelebbieket, a többit eltakarja a köd, ami úgy hömpölyög, mint tábortűzből felszálló füst, mikor vizes fát dobunk rá. Még sosem láttál ilyet. A fák fenyőknek tűnnek a fejed feletti ágakból ítélve. Enyhe szellő simogatja arcod a kissé nyirkos levegőben, bár az ágak meg sem mozdulnak. Sőt még azt is hallod, ahogy az avar átrendeződik. Vagy… valaki lépked talán ott?!
A hang abbamarad, és ismét azon kapod magad, hogy kitaláld miért jöttél ide.

Benézel a kocsiba, és megtalálod a mobiltelefonod. Térerő nincs, segélyhívást sem tudsz kezdeményezni. A kocsival sehová nem fogsz jutni. De most akkor mi legyen? Kiálts segítségért? Vagy sétálj ki az útra, hátha jön erre valaki?