1. “Papírfigurák” sorozat. (2 könyv)


A Papírfigurák könyvek első szellemi termékeim, és az azok újra átdolgozott kiadásai.


A „Papírfigurák” könyvek bemutatása.

A Papírfigurák egyfajta hibrid történet, aminek egyik oldalán professzionális harcászat, a másikon pedig kezdetben kis, de később roppant erős misztikum és horror találkozik. Mint fúzió során, ahol két atommag egyesül és energiát termel, itt is a két stílus találkozása során lejátszódó reakciók eredménye a Papírfigurák.

Mi a Papírfigurák fő történetszála és mozgatórugója?


Nem sok titkot árulok el, hiszen a következő sorok szinte rögtön a könyv elején kiderülnek: egy négyfős Black Ops egység elvállal egy rutinos akciót, amiben egy ismert sztárügyvéd lányát szabadítják ki. Az első furcsaság az, hogy a lány nem akar hazamenni, a másik pedig hogy mikor leszállítják, a megbízó ki akarja iktatni a csapatot. Itt kezd ötvöződni a harcászat és misztikum: a csapat megölésére irányuló kísérletek nem állnak meg, és a Triád emberei hamar megtudják, hogy egy jól képzett Black Ops egységgel nem érdemes szórakozni. Ugyanakkor a csapat nyomozni kezd, hogy miért is akarják „köszönetképpen” kiiktatni őket. A szálak visszavezetnek a kislányhoz, akinek van valami nagyon sötét titka…


Miért Kína?

Erre a Papírfigurák jellege ad választ. Ezeket papírból készítették, rájuk ősi kínai jelekkel neveket és utasításokat festhetünk, ezáltal engedelmességre késztethetünk embereket. Sőt még egyéb kacifántos utasítássorozatokat is lehet alkotni, még ennél is összetettebb engedelmességi láncokkal. Mindezekhez ősi kínai karakterek szükségesek, és persze igazi nevek.

A történet egyik fő mozgatórugója éppen ez: a Black Ops egység tagjainak igazi neve nem ismert, ezáltal a Papírfigurákkal nem lehet engedelmességre kényszeríteni őket. De ki mást lehet? Bizony lehet a kínai maffiát, a Triádot, a kistestvérüket, a Tongot, médiatagokat, újságírókat, sőt még rendőröket is. És ők mind ellenséget látnak ebben a Black Ops csapatban. Kezdődik hamar a védekezés, és bizony a Black Ops egység keményen visszacsap, ha úgy hozza szükség. De vajon meg tudják állítani a támadókat, és ki tudják nyomozni, hogy egyáltalán miért kerültek célkeresztbe? Megtudják valaha, hogy ezek a Papírfigurák hogyan készülnek, és ki festi rájuk a jeleket?


A fenti két eseményblokk és háttér információ kiderül a könyv első négy fejezetében, tehát mint mondtam, nem árultam el sok titkot, hisz van összesen negyvenegy fejezet. De vajon mi történik a későbbiekben? Vajon a Black Ops egység meg tudja állítani a megölésükre indított eseményeket? Vagy talán ők lendülnek támadásba? Esetleg elmenekülnek az országból? Mindenre választ kapunk az első kötetből.

Hol játszódik a Papírfigurák?

Kínában, azon belül is Shanghaiban. Hogy miért, arra a kínai kultúra és a Papírfigurák jellege ad választ, más helyszínre nem helyezhető át hitelesen, valamint a kínai kultúrának nagy rajongója vagyok. Csodaszép, ősi, misztikus.


Miről szól a második kötet?

A második kötet története már jobban bonyolítja az első könyvben tapasztalt eseményeket. Röviden ebben egy másik Black Ops egység lesz a főszerepben, aki már eleve tudnak a Papírfigurák által irányított emberekről, és a szörnyű tényekről, amik a háttérben húzódnak. Ezúttal karöltve dolgoznak a titkosszolgálattal, és megpróbálnak megakadályozni egy terrorakciót, melyre mindössze 72 órájuk lesz.


Mihez hasonlít a Papírfigurák?

Ez jó kérdés. Talán közel áll a „24” nevű remek sorozathoz, valamint a Papírfigurákkal való trükközés kicsit hasonlít a híres Anime sorozathoz, a Death Note-hoz. Ezért is hibrid, vagyis kevert, hiszen a „24” politikai thriller/akció, míg a Death Note misztikum/krimi/akció. A Papírfigurákat az akció, thriller, krimi, misztikum, dark-fantasy, horror kategóriájába sorolnám.


Kinek ajánlatos a Papírfigurák?

Több specifikus könyvemmel ellentétben a Papírfigurákat mindenkinek ajánlom, aki olyan történetre vágyik, ami az elejétől a végéig pörgős. Mint egy akciófilm egyre több és több misztikummal. Bárki próbát tehet vele.