2. “Ámokfutás Új Édenben” sorozat. (5 könyv)

“Ámokfutás Új Édenben” könyvek.

Első kötet: Az Antiainen Incidens

   Új Éden kaotikus naprendszereiben egy csatacirkáló háromfős legénysége egy szabadítási akcióba csöppen, melyet máris elrontanak. Az űrállomásról az utolsó pillanatban sikerül megmenekülniük, nem kevés vérdíjjal a fejükön. A kapitány, Trondam Rei, egy karizmatikus férfi aki sokszor úgy vonzza magához a bajt, mint fekete lyuk a csillagokat, a navigátor, Volre Den, a józan gondolkodású szépfiú, valamint Mei Gron, a félig cyborg tüzérlány eleinte mind azt gondolja, hogy a két kihozott civil egy titkos kalózbázis koordinátáit cipeli a fejükben lévő memóriaegységben, ám mikor egy pihenő során éppen azok támadnak rájuk, akiknek ezeket az adatokat és a két civilt szállítják, minden a feje tetejére áll.

Trondam Rei segítséget kér néhány barátjától: elsőként Aylar Bren, egy arisztokrata hölgy, egy parancsnoki hajó kapitánya csatlakozik és menti meg őket egy kolóniáról, ahol csapdába estek. Nem sokkal később kiderül az igazság a két civilről: nem koordinátákat cipelnek a fejükben, hanem egy halálos, kétkomponensű vírust a testükben, ami levegő útján terjed, és távollétük esetén 24 óra alatt bárkit kivégez. Mivel a nemrég meglátogatott kolónián megkezdődik a lakosság megtizedelődése, és a hajók személyzete is mind fertőzötté válik, Trondamnak, Aylarnak, valamint hajóik legénységének folytatnia kell útját a végcélhoz, az Antiainen naprendszerbe, ahol időnként egy speciális átjáró nyílik meg, amin át eljuthatnak egy titkos űrállomáshoz. Ott pedig a vírus ellenszere kifejleszthető.

Ám a vírus komoly biológiai fegyver. A két civilt mások is igyekeznek megkaparintani – ügynökök, űrrendőrség, hadiflották, kalózok – így nagy erők erednek Trondamék nyomába. A kapitány minden elérhető ismerősét összegyűjti, hogy elinduljanak a nagy utazásra az Antiainen naprendszerbe, ahol hatalmas űrflottákat mozgósítanak, és nem mind ugyanazért a célért indul harcba…

Megjelent 2010, eBook formában, terjedelem A4: 247 oldal, A5: 550 oldal.

Letöltés: Második kötet: “A Concord Ellenes Szövetség”

    Új Éden belső naprendszereiben béke honol, a Concord nevű űrrendőrség mindent keményen, fejlett technikával tart kézben, minden kalóz, rabló távol marad ezektől a magrendszerektől. Ám egy napon, egy eddig ismeretlen szervezet fura akciósorozatba kezd: börtöntelepeket, állomásokat támadnak meg és nagy hírű, veszélyes kalózokat, rablókat szabadítanak ki, hogy egy zászló alá gyűljenek. Nem sokkal később ennek az eddig ismeretlen szervezetnek a vezetője, egy karizmatikus nő, nyilvános hadüzenetet küld a magrendszereket védő űrrendőrségnek.

Először mindenki nevet, kétkedik, ám pár nappal később a szervezet hatalmas hadiflottával indul meg és ahogy a vezető ígérte, megtámadják az űrrendőrség hajóit, átvéve kapuk, állomások felett az uralmat. Taktikájuk koncentráción alapszik, nem lehet őket megállítani. A rendőrség hamarosan szembesül azzal, hogy ennek a szervezetnek nem pusztán az a célja, hogy a rendet megbolygassa, hanem valami más. A hadműveletek sikerrel kezdődnek meg, és a szervezet betör mélyen a magrendszerekbe, egészen néhány fontos űrállomásig, ezzel a manőverrel pedig a kereskedelmet és a teljes gazdaságot is veszélybe sodorják.

Nem sokkal később a szervezet már nemcsak a rendőrséget támadja meg, hanem szó szerint bárkit, aki bármiféle ellenséges hadmozdulatra ragadtatja magát bárki ellen.

Ám ez meddig mehet el? Hol rejtőzködik a flotta, hogy senki nem talál rájuk? Mi a céljuk, kik a támogatóik?

A kérdésekre természetesen a rendőrség is szeretné megkapni a választ és míg a csatározások egyre nagyobb méreteket öltenek és nem várt következményeket indítanak el, addig kémeket igyekeznek beépíteni ebbe a szervezetbe, mely szervezetnek szintén megvan a maga kémhálózata.

A szervezet igyekszik sikerre vinni kitűzött célját, melyet csak ők maguk ismernek, közben pedig mind a külső ellenségekkel, mind a belsőkkel, mind pedig az egyre nehezedő nyomással is meg kell küzdenie minden egyes kapitánynak és pilótának…

  Megjelent 2011, eBook, terjedelem A4: 347 oldal, A5: 800 oldal.

Letöltés:

Harmadik kötet: “Találkozások”

     Az első két kötet szereplőinek előtörténete, melyben Trondamék egy fura megbízást kapnak: egy rabszolgatelep felszabadításában kell segítséget nyújtaniuk. A telepet egy sziklás felszínű bolygóra építették, egy ritka összetételű, néhány száz évvel ezelőtt becsapódott aszteroida értékes maradványait gyűjtik össze, a kráter oldalfalából hatalmas komplexumba lehet bejutni, ahonnan a rabszolgákat ki kell szabadítaniuk.

Ám valami itt sem stimmel, Trondam, a balszerencse mágnes, és társai újfent olyan akcióba csöppennek, aminél a legkisebb hiba is végzetes lehet.

A rabszolgatelep felszabadítása során pedig rádöbbennek, hogy az aszteroida mélyén nemcsak értékes dolog szunnyadt, hanem valami más, amit most felébresztettek…

  Megjelent 2011, eBook, terjedelem A4: 109 oldal, A5: 240 oldal

 Letöltés:

Negyedik kötet: “Fregattverseny”

     Rufy Der, a nyolcéves kislány beleszeret a pilóta létbe, és sikerül alacsony életkora ellenére megszereznie az első pilótaengedélyét, ám a továbbiaktól eltiltják. Úgy dönt, csal, és beiratkozik egy olyan eljárásra, melyben a testet radioaktív dózissal bombázzák, ezáltal gyorsított növekedésre sarkallják. Két évvel később Rufy Derből szépséges, húsz éves lány válik, ám szellemileg még mindig csak tíz éves. Különleges szemeinek révén – pupilla nélküli, égszínkék mesterséges szemek, melyek segítségével látja az emberek érzelmeit – hajmeresztőbb dolgokat visz véghez, mint bárki képzelné. Mivel életkora már nem akadály, így folytatja a további pilótavizsgák letételét, ám hajóra már nincs pénze.

Egy napon, mikor éppen bajba kerül, régi barátai bukkannak fel, akiket már két éve nem látott és mivel a kislányt akkor magára hagyták, az ismerősök bocsánatkérésük jeleként egy űrhajót – egy kalóz klán által tervezett fregattot – adnak át a lánynak. Rufy teljesen meghatódik.

Mikor a próbarepülést hajtják végre, érdekes dologgal szembesülnek: megrendezésre kerül egy illegális fregattverseny, immáron ötödik alkalommal, melyet az űrrendőrség nem engedélyez, ám a befolyásos szponzoroknak köszönhetően mégis megrendezik.

Rufy az új hajójával benevez, vele együtt 149 hajó indul el egy pontszerző versenyre, mely pontokat különféle feladatok teljesítésével, valamint egymás lelövésével szerezhetnek meg. A tét pedig nagy: mivel a verseny illegális, elfogás esetén azonnali, börtöntelepen letöltendő büntetéssel kell szembenéznie minden versenyzőnek, ám ha nyernek, milliárdokat zsebelhetnek be.

Az ötnapos verseny szabályai egyre szigorodnak, és ugyan már az első napon is megvan a lehetőség egymás hajóinak likvidálására, a szabályzat a későbbi napokon ezt egyenesen kötelezővé teszi.

Míg Rufy és barátai igyekeznek életben maradni, felbukkan a versenyzők sorai közt az áruló, a beépített tiszt az űrrendőrségtől, aki értesíti a flottát a verseny titkos útvonalairól, így nehezítve az indulók életét…

Rufyéknak pedig szembe kell nézni Új Éden legjobb pilótáival, időnként egymással, a lánynak pedig meg kell vívnia saját harcát is önmagával, hogy végre ne csak testileg mondhassa el magáról, hogy felnőtté vált…

  Megjelent 2011, eBook, terjedelem A4: 180 oldal, A5: 390 oldal.

Letöltés: 

                       Ötödik kötet: Fejvadászok

Rufy kalandjai folytatódnak. Baráti köre új és régi ismerősökkel bővül, és vakmerő vállalkozásba fognak: Fejvadász céget alapítanak. Sorra fogják el a vérdíjas pilótákat speciális hajóflottájukkal és taktikájukkal.

Egy napon valaki megpróbálja csőbe húzni őket, és nyomozni kezdenek ki lehet az, aki egy Fejvadász céget mint egyfajta megelőzés, még időben el akar tüntetni. A nyomok egy kereskedőhöz vezetnek, aki érdekes dolgokkal üzletel, ám ismeretlen célzattal. Rufyék nekiállnak a vadászatnak, és ezúttal roppant nagy és veszélyes vad nyomába erednek.

Megjelent 2014, eBook, terjedelem A5: 414 oldal.

Letöltés: